Building bridges, Shaping tomorrow

D. 2024-09-24
Øresunddirekt deltar den 24-25 september i OECD:s forum för lokal utveckling 2024, "Building Bridges, Shaping Tomorrow".
Skriv ut

Värd för årets OECD-forum är Greater Copenhagen, ett samarbete mellan svenska och danska regioner och kommuner, som tillsammans med företag och organisationer strävar efter en integrerad storstadsregion över den dansk-svenska gränsen.

Det råder stor enighet om att en integrerad gränsöverskridande arbetsmarknad, kräver mer än bara välfungerande infrastruktur. Det krävs smarta, flexibla politiska beslut och samarbeten på alla nivåer för att anpassa service, stöd och administration.

Komplikationer för gränspendlare uppstår på grund av skillnader i t ex ländernas arbetslagstiftning, skatteregler och pensioner, vilket kan skapa förvirring och komplikationer för både arbetstagare och arbetsgivare. Här har Øresunddirekt skapats som en viktig informationstjänst för att hjälpa invånarna att navigera i dessa skillnader och anpassa sig till att leva och arbeta på båda sidor av gränsen.

Øresunddirekt är på plats under forumet för att berätta om våra utmaningar, men också ta del av och lära från erfarenheter från andra gränsregioner i världen. 

Trots våra konkreta och mentala gränshinder i Öresundsregionen, kan vi konstatera att våra likheter, den starka viljan och tron på regionens möjligheter, och alla de goda initiativ som görs, bidrar till att vi har kommit längre än många andra regioner. Det blir extra tydligt när representanter från 67 länder samlas och utbyter erfarenheter och visioner.

 

Vi stöds av